Πολύχρωμο Ζελέ

 

Καλή σας μέρα,

Πριν από πολύ καιρό σερφάροντας στο διαδίκτυο και «σκαλίζοντας» διάφορα blog, βρήκα αυτό το απίθανο ζελέ στη κροκοσυλλέκτρια .

Εντυπωσιακότατο, χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας, παρολο που είναι εύκολο, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει. Νομίζω ότι μιας και αρχίζουν οι γιορτές και όλο και κάποιο τραπέζι θα ετοιμάσουμε, αξίζει να το φτιάξουμε. Οσοι έχετε υπομονή τολμήστε το.

 

 

Υλικά :

 
 • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
 • 2 φακελάκια ζελέ πορτοκάλι
 • 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
 • 1 φάκελο ζελέ κεράσι
 • 3 ½ κύπελλα στραγγιστό γιαούρτι
 • 1 μπουκάλι Powerade (μπλε χρώμα)
 

Εκτέλεση : 

 
 1. Διαλύουμε τον ένα φάκελο ζελέ φράουλα σε ένα ποτήρι καυτό νερό και προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό. Βάζουμε το μισό σε μια φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30λεπτά. 
 2. Για να καταλάβουμε αν ειναι έτοιμο για το επόμενο βήμα αγγίζουμε με το δάχτυλό μας την επιφάνεια. Πρέπει να κολλάει ελαφρά. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζελέ, στο οποίο έχουμε ανακατέψει καλά το μισό κύπελλο από το γιαούρτι. 
 3. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αλλα 30λεπτά. 
 4. Μολις βάλουμε τη φορμα στο ψυγείο ετοιμάζουμε την επόμενη στρώση με το ζελέ μπανάνα. Γενικά τα ζελέ πρέπει να γίνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να προλάβουν να κρυώσουν κάπως πριν πέσουν στη φόρμα.
 5. Όταν η στρώση φράουλα-γιαούρτι σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε το μισό ζελέ μπανάνα. Άλλα 30λεπτά ψυγείο. 
 6. Διαλύουμε το γιαούρτι στο υπόλοιπο ζελέ μπανάνα και το προσθέτουμε στη φόρμα. 30 λεπτά στο ψυγείο. 
 7. Ετοιμάζουμε τη επόμενη στρώση διαλύοντας το ζελέ πορτοκάλι αλλα αντί για ένα ποτήρι κρύο νερό, προσθέτουμε ένα ποτήρι Powerade παγωμένο. Αυτό θα δώσει στο ζελέ το πράσινο χρώμα. 
 8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το πάγωμα και το γιαούρτωμα και τα 30 λεπτά στο ψυγείο. 
 9. Φτιάχνουμε την επόμενη στρώση με το 2ο φάκελο πορτοκάλι (χωρισμα, γιαούρτωμα, πάγωμα όπως στη φράουλα). 
 10. Ετοιμάζοντας το δεύτερο φάκελο ζελέ φράουλα αντικαθιστούμε και πάλι το ένα ποτήρι κρύο νερό με ένα ποτήρι παγωμένο Powerade. Έτσι παίρνουμε ένα ζελέ με χρωμα μωβέ. Ακολουθούμε και πάλι τα βήματα με το πάγωμα των 30 λεπτών και το γιαούρτωμα. 
 11. Επόμενη στρώση με το 2οφάκελο μπανάνα (χωρισμα, γιαούρτωμα, πάγωμα πάλι. 
 12. Και τελειώνουμε ετοιμάζοντας της στρώση με το ζελέ κεράσι (χώρισμα, γιαούρτωμα, πάγωμα). 
 13. Αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί αρκετά και να κοπει όπως πρέπει
 

Tips

*Οταν ρίχνουμε τη νέα στρώση ζελέ στη φόρμα μας καλύτερα αυτό να γίνεται κουταλιά-κουταλιά, ώστε να αποφύγουμε την ένωση (ανακάτεμα) των δύο στρώσεων.
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γεύσεις ζελε σας αρέσουν και να παίξετε με τους συνδυασμούς των χρωμάτων αλλάζοντας τα ζελέ και τη σειρά τους και να φτιάξετε όσες στρώσεις θέλετε εσεις.
*Ανάλογα με τις στρώσεις που θα κάνετε μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Εγώ για τις 14 στρώσεις χρειάστηκα 4 ώρες.

Καλή επιτυχία