Σουφλέ σοκολάτας - World Baking Day

 

Σημειώστε την ημερομηνία. 19 Μαίου 2013. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος Γλυκού / World Baking Day. Τι θα κάνουμε ? Θα φτιάξουμε ωραιότατα γλυκά. Γιατί όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναφτιάξει ? Κάτι που λιγουρευόμαστε αλλά δεν τολμάμε να το κάνουμε εμείς ?

Για να εμπνευστούμε, 100 Πρεσβευτές της ημέρας αυτής, μας δίνουν τις συνταγές τους. Μπείτε στο worldbakingday.com και διαλέξτε τη συνταγή που θέλετε, προμηθευτείτε τα υλικά και στις 19 Μαίου ψήστε και βγάλτε μια φωτογραφία του γλυκού σας. Ανάμεσα σε αυτές τις 100 συνταγές που θα δείτε, βρίσκετε και η δική μου πρόταση.

Σουφλέ σοκολάτας ... μμμμ... Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο worldbakingday.com αλλά σας την δίνω και εδώ.

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν ... μείνετε συντονισμένοι ... και φτιάξτε γλυκά στις 19 Μαίου.

 
 

Υλικά : 

 
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. μαργαρίνη 
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 35 γρ. αλεύρι 
  • 1 κ.γ. βανίλια 
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 5 αυγά 
  • Μαργαρίνη & ζάχαρη άχνη για τα φορμάκια
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230β. 
  2. Σε μπαιν-μαρί και σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη . 
  3. Σε μπώλ μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. 
  4. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. 
  5. Ρίχνουμε τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 
  6. Αλοίφουμε με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα κεραμικά φορμάκια. 
  7. Μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.