Σπιτικό ψωμί & Μαθήματα Μαγειρικής

 

Και ναι ... λατρεύουμε και το ψωμί στην οικογενειά μου. Αλλά έχω πρόβλημα ... για να βρω ψωμί ωραίο πρέπει να ξενιτευτώ ... κανένας απο τους φούρνους της γειτονιάς δεν φτιάχνει "αποδεκτό" για τα δικά μου δεδομένα ψωμί. Αγοράζεις ψωμί το πρωί και μέχρι το βράδυ δεν τρώγεται.

 

 

Γιαυτό το λόγο προσπάθησα και έφτιαξα ψωμί μόνη μου και τα κατάφερα ... σας έχω δώσει κάποιες συνταγές, για ψωμί χωρίς ζύμωμα εδώ, για ψωμάκια για hamburger εδώ, για ατομικά ψωμάκια εδώ. Ψωμί απο το φούρνο έχουμε σπάνια πια στο σπίτι μας και αυτό όταν για ιδιαίτερους λόγους δεν προλαβαίνω να φτιάξω εγώ.

 

 

Ομως δεν θα μπορούσα να μην μάθω να φτιάχνω κανονικά και σωστά ψωμί. Ετσι το επόμενο σεμινάριο που διάλεξα να παρακολουθήσω στο Cookery Club ήταν για ψωμί. Βρέθηκα λοιπόν και πάλι στο φιλόξενο χώρο που γίνονται τα μαθήματα μαγειρικής και απόλαυσα για μία ακόμα φορά τη διδασκαλία του Σεφ Γιώργου Γαλλή.

 

 

Επιβεβαιωσα δε την υποψία μου ότι ο Σεφ το "λατρεύει" αυτό που κάνει. Και αυτή τη φορά δεν κουράστηκε να λύνει τις απορίες μας και να απαντάει με θέρμη στις ερωτήσεις μας. Μάθαμε για τα αλεύρια, πως πρέπει να είναι το ζυμάρι μας, τι πρέπει να προσέχουμε και τι παραλλαγές στα βασικά μπορούμε να κάνουμε. Ανασκουμπωθήκαμε και με την καθοδήγηση του Σεφ, ζυμώσαμε, πλάσαμε, ψήσαμε και φυσικά γευτήκαμε άσπρο ψωμάκι, πολύσπορο, φοκάτσια κ.α.

 

Μείνετε συντονισμένοι για συνταγές και μην ξεχάσετε να δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων του Ιουλίου στο Cookery Club.