Σεμινάριο για ζύμες/πίτες με τη Σεφ Ντίνα Νικολάου

 

Οτι μαθαίνεις καλό είναι. Ετσι ? Στο τέλος φοβαμαι μην παραμορφωθώ. Σας έχω ακόμα ένα σεμινάριο που παρακολούθησα. Η Σεφ Ντίνα Νικολάου σε συνεργασία με τα Cookshop διοργάνωσαν σεμινάριο για ζύμες/πίτες.

 

 

Ημουν και εγώ εκεί. Λείπει ο Μάρτης απο τη Σαρακοστή ? Βρεθήκαμε λοιπόν στο κατάστημα των Cookshop στη Γλυφάδα τον παράδεισο της κουζίνας. Τι απίθανα σκεύη, εργαλεία και γκατζετάκια. Απίστευτη ποικιλία σε είδη και τιμές. Δεν χρειάζεται να πω ότι ήθελα να αγοράσω το μισό μαγαζί τουλάχιστον.

 

 

Εκεί λοιπον, στο χώρο σεμιναρίων, ακούσαμε την Σεφ να μας εξηγεί πως να φτιάξουμε λαχταριστές αλμυρές πίτες απο ζύμες.

 

 

Μάθαμε πως πρέπει να χειριζόμαστε τη ζύμη μας, τι να προσέχουμε και πως να τις χρησιμοποιούμε για να έχουμε λαχταριστά πιάτα. Το ωραίο ήταν που δεν καθήσαμε με σταυρωμένα χέρια ... πιάσαμε τις ζύμες για να νιώσουμε το ζυμάρι, ανοίξαμε πίτες και απολαύσαμε τη δημιουργία με την επίβλεψη της Σεφ και του βοηθού της Βασίλη.

 

Photo by P.Beltzinitis

 

Να αναφέρω δε ότι τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή αυτών των εκπληκτικών πιτών ήταν Ελληνικά. Τυριά, αλεύρια, γιαούρτια. Πολύ μου άρεσε αυτό έχω να πω. Οι πιτες είναι το αγαπημένο μαγειρικό θέμα της κ.Νικολάου και είμαι τυχερή που μπόρεσα να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο. Φυσικά, τα όσα έμαθα τα έκανα πράξη και σας έχω σε επόμενη ανάρτηση κρουασανόπιτα ... μείνετε συντονισμένοι.