Γλυκά με λίγες θερμίδες

 

Ποιός λέει ότι τα γλυκά πρέπει πάντα να σε φορτώνουν με θερμίδες αλλιώς δεν είναι απολαυστικά ? Τα μυστικά των γλυκών με λιγότερες θερμίδες αλλά με όλη την απόλαυση, μοιράστηκε μαζί μας η Marisa Churchill σε μία εκδήλωση που οργάνωσε το Divani Caravel Hotel.

 

 

Η Ελληνοαμερικανίδα Pastry Chef, που πρέπει να σας πω ότι είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μαγειρική απο πολύ μικρή με την καθοδήγηση της γιαγιάς της. Το πάθος της για την κουζίνα με τα χρόνια μεγάλωσε ώσπου αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό επαγγελματικά. Σπούδασε και πήρε μαθήματα στις καλύτερες Ακαδημίες της Αμερικής και εργάστηκε σε πασίγνωστα εστιατόρια που την καταξίωσαν ως Σεφ Ζαχαροπλαστικής. Η Marisa έχει εκδώσει και το βιβλίο Sweet & Skinny, με συνταγές λίγων θερμίδων που έχει γίνει ανάρπαστο.

 
Photo with permission by M.Churchill
 

Βρεθήκαμε λοιπόν στο υπέροχο ξενοδοχείο και συγκεκριμένα σε μία απο τις κουζίνες του και μαζί με την Marisa ετοιμάσαμε γλυκά με λίγες θερμίδες.

 

 

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό ...απίθανη γεύση με λιγότερες θερμίδες. Συνταγή για τον υπέροχο κορμό που φτιάξαμε θα σας έχω σε λίγες μέρες.

 

 

H Marisa παρέδωσε μια σειρά σεμιναρίων στο Divani, που είχαν τρομερή απήχηση και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες. Αυτή την περίοδο η Marisa συνεργάζεται με την αλυσίδα CAKE Bakeries όπου μπορείτε να απολαύσετε δημιουργίες της πάντα με λιγότερες θερμίδες. Η νέα αυτή σειρά γλυκών και επιδορπίων περιλαμβάνει cupcakes σε τρεις γεύσεις (ναι υπάρχει και σοκολάτα ανάμεσά τους), creamy lime bars και επιδόρπια με στέβια.

Οπως λέει και η Marisa ... "γλυκιά απόλαυση δίχως ενοχές".