Σεμινάριο Recipease

 

"Γηράσκω αεί διδασκόμενος" είχε πει ο Σωκράτης. Οσο ζω μαθαίνω. Πόσο αληθινό. Στη διάρκεια της ζωής μας, μαθαίνουμε ακόμα και έχοντας φύγει απο τα θρανία. Είτε διαβάζοντας, είτε ακούγοντας, είτε συζητώντας. Πολλές φορές δε, την επιδιώκουμε τη γνώση ώστε να καταλάβουμε/γνωρίσουμε καλύτερα το αντικείμενο/θέμα που μας ενδιαφέρει.

Ετσι και εγώ, τα τελευταία χρόνια, φροντίζω να διαβάζω όσο γίνεται περισσότερο ότι έχει σχέση με την κουζίνα. Επιπλέον, οταν είναι δυνατόν, παρακολουθώ διάφορα σεμινάρια ώστε να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Ενα τέτοιο σεμινάριο παρακολούθησα την τελευταία φορά που ήμουν στο Λονδίνο.

Τον Jamie Oliver φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι τον γνωρίζετε. Ο Jamie λοιπόν έχει δημιουργήσει μια αλυσίδα πολυχώρων που λέγεται Recipease. Εμπορικό κατάστημα, καφετέρια, εστιατόριο, σχολή μαγειρικής, όλα σε ένα. Ενα μέρος που είναι η χαρά του κάθε foodie.

 

 

Αχ ... μπαίνεις εκεί μέσα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

 

 

Εκτός απο τα σκεύη, εχει βαζάκια με υλικά για cookies, brownies. Τέλεια ιδέα για δωράκι.

 

 

Ακόμα, μπορείτε να πάρετε και φαγητό για το σπίτι. Διάφορα πιάτα που ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του Recipease.

 

 

Εκεί βρέθηκα λοιπόν και εγώ για να παρακολουθήσω ενα σεμινάριο για παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών ... είμαστε και μακαρονάδες, τι να κάνουμε. Ο Jimmy Grant ήταν ο Σεφ που μας δίδαξε την τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών.

 

 

Αφου μας έδειξε και μας εξήγησε πως πρέπει να φτιάχνουμε τα ζυμαρικά, αναλάβαμε και εμείς έργο.

 

 

Φτιάξαμε ζυμαρικά, τα οποία μαγειρέψαμε και τα συνοδεύσαμε με σάλτσα που επίσης κάναμε επι τόπου.

 

 

Και φυσικά δοκιμάσαμε τον κόπο μας απολαμβάνοντας κουβεντούλα και κρασάκι στον ίδιο χώρο.

 

 

Ηταν μια εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη ... όπως και αυτά που έμαθα ! Ανυπομονούσα να μεταφέρω όσα έμαθα, απο την κουζίνα του Recipease στην κουζίνα μου. Μείνετε συντονισμένοι ... η επόμενη ανάρτησή μου θα έχει τη συνταγή με φρέσκα ζυμαρικά και σάλτσα με μανιτάρια ... απο τα χεράκια μου.

Φιλιά