Food4Good 18.05.2014 (επίλογος)
Σήμερα, 18 Μαίου 2014, γιορτάζουμε την World Baking Day. Κάθε χρόνο, η 3η Κυριακή του Μαΐου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη χαρά της δημιουργίας και του ψησίματος κέικ!
«Εσύ, για ποιον θα φτιάξεις κέικ;» είναι η φετινή πρόκληση κάνοντας το κέικ σύμβολο και χειρονομία αγάπης και προσφοράς. Η ομάδα του Food4Good αποδέχτηκε αυτή την πρόκληση και έψησε κέικ σε μια εκδήλωση που και αυτή την φορά ήταν για καλό σκοπό.

Στις 3 Μαίου, στον υπέροχο χώρο του six dogs, μαζευτήκαμε για να γιορτάσουμε και να προσφέρουμε τα έσοδα στην ΠΕΓΚΑΠΝΥ.
Την εκδήλωση αυτή υποστήριξε το βιταμ και το ευχαριστούμε. Το υλικό με το οποίο ξεκινήσαμε τα πρώτα μας βήματα στο ψήσιμο κέικ αλλά και που βρίσκεται πάντα στο ψυγείο μας για να συμβάλλει στις δημιουργίες μας στη κουζίνα.
Και τα κέικ με βιτάμ δώσαν και πήραν σε αυτό το Food4Good. Πάνω απο 25 είδη κάναν την εμφανισή τους για την επίτευξη του σκοπού. Κέικ γλυκά αλλά και αλμυρά.
Απλά αλλά και ευφάνταστα. Οπως σε κάθε ενέργειά μας, έτσι και σε αυτή, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Πόσο χαίρομαι που ο κόσμος στηρίζει αυτές τις δράσεις μας και με αυτό τον τρόπο βοηθάει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Για ακόμη μία φορά τα καλούδια μας εξαφανιστήκαν εν ριπή οφθαλμού και αποσπάσαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Το δικό μου αφιερωμένο κέικ ήταν ένα διαβολοκέικ που έχω ήδη στο μπλογκ με τη μόνη διαφορά ότι αντικατέστησα το βούτυρο με βιταμ. Ενα κέικ με πλούσια γεύση σοκολάτας, που δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι.

Ομως για αυτή την εκδήλωση αποφάσισα να ψήσω και αλμυρά cupcakes με frosting γιαουρτιού και μπέικον. Μια εύκολη και γευστική συνταγή που η εμφάνιση του τελικού αποτελέσματος είναι χάρμα οφθαλμών.

Τη συνταγή αυτή κλήθηκαν και έφτιαξαν με επιτυχία τα κορίτσια της ομάδας μου, η Γωγώ και η Ματίνα.
Τις ευχαριστώ και τις δύο για τη συμμετοχή τους και για την βοήθειά τους σε όλη την εκδήλωση.
Εσείς μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ.
Μέχρι την επόμενη εκδήλωσή μας, σας φιλώ !
