Πατατοσαλάτα

 

Επιλογή των επόμενων ημερών και κυρίως της "Καθαράς Δευτέρας". Στα περισσότερα τραπέζια θα υπάρχει η γνωστή πατατοσαλάτα με τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες ... φυσικά χωρίς μαγιονέζες και σάλτσες. Δεν μπορώ να πω ότι η πατατοσαλάτα χωρίς αυγά, σάλτσες και τα συναφή ήταν πολύ του γούστου μου.

Η σημερινή εκδοχή όμως, παρ'ότι απλή, ταιριάζει και θα μπορούσε να εμπλουτίσει το καθημερινό μας τραπέζι οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είναι μια γευστική και κυρίως υγιεινή πρόταση. Αυτή την πατατοσαλάτα την δοκίμασα απο τον Σεφ Ν.Κατσάνη και αναθεώρησα τις απόψεις μου για το πιάτο αυτό. Ενώ δεν υπάρχει στα υλικά της κάτι πολύ έντονο (εννοώ σάλτσες κλπ) έχει μια ιδιαίτερη γεύση και είναι γεμάτη αρώματα. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην την μοιραστώ μαζί σας. Αυξομειώστε τα υλικά ανάλογα με τη γεύση και το γούστο σας και θα έχετε ενα απίθανο συνοδευτικό και γιατί όχι ενα γρήγορο ελαφρύ γεύμα.

Καλή όρεξη

 
 

Υλικά :

 
  • 300 γρ. πατάτες 
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό 
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • 8-10 μέτριες λιαστές ντομάτες 
  • 1 κ.σ. κάπαρη 
  • χυμό απο ένα λεμόνι 
  • 4-5 κ.σ. σησαμέλαιο 
  • αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που έχουμε στάξει μερικές σταγόνες λεμόνι. 
  2. Αφού βράσουν και κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. 
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια 
  4. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια 
  5. Βάζουμε στο μούλτι το σησαμέλαιο, το χυμό απο το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. 
  6. Σε ένα μπώλ βάζουμε τα υλικά μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. 
  7. Πασπαλίζουμε με ελάχιστη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού. 
  8. Σκεπάζουμε το μπωλ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  παπα.