Κοτομπουκιές στο φούρνο

 

Ειπαμε ... κοτοπουλάκι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ! Στραγάλια λοιπον σήμερα .. εεε ... κοτοπουλάκι που τρώγεται σαν στραγάλι εννοώ.

Μπουκίτσες ζουμερού κοτόπουλου παναρισμένο σε φρυγανιά και παρμεζάνα. Ψήνονται στο φούρνο, οπότε μειώνονται οι θερμίδες. Σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνο ενα. Οταν τα φτιάχνω γίνεται χαμός ... ποτε δεν είναι αρκετά. Τα υλικά που περικλύουν τις μπουκίτσες δένουν μεταξύ τους και δίνουν ενα αποτέλεσμα γευστικότατο στο κατα τα άλλα αδιάφορο κοτόπουλο. Φτιάξτε τα για μια βραδιά μπροστά στην τηλεόραση. Τρώγονται ανετα και κρύα. Φτιάξτε τα και πάρτε τα στην εκδρομή με το σχολείο για κολατσιό.

Εγω έφτιαξα τις κοτομπουκιές, έψησα τα λουκανικάκια μου, τηγάνισα και ροδέλες πατάτες και έτοιμο το βραδινό μας. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.

 

 

Υλικά : 

 
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο 
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) 
  • 100 γρ. παρμεζάνα 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο 
  • το χυμό ενός λεμονιού 
  • 1 κ.γ. μουστάρδα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. 
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά. 
  4. Βουτάμε τις μπουκίτσες πρώτα στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας. 
  5. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες δίπλα δίπλα, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.
 

 

Συνταγή απο τη συνάδελφο Ελλη