Σοκολατάκια των Μάγια

 

Μμμμμ ... σοκολάτα. Σας έχω πεί ότι λατρεύω τη σοκολάτα ? Θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με σοκολάτα. Μου αρέσουν δε όλες οι σοκολάτες, μαύρες, λευκές, γάλακτος, με φουντούκια, με αμύγδαλα, σε σοκολατίνα, σε προφιτερόλ, σε μους ... Στο ψυγείο μας πάντα υπάρχει κάποια σοκολάτα, για τις ώρες της υπογλυκαιμίας, που στη δική μου περίπτωση είναι μόνιμη και καθημερινή ... χιχιιχι

Οταν χαζεύω στο ιντερνετ ... κολλάω στις φωτογραφίες που έχουν σοκολάτα. Οι συνταγές δε που έχω μαζεμένες και περιέχουν σοκολάτα είναι τόσες που χρειάζομαι άλλη μια ζωή για να τις φτιάξω όλες.

Μια απο αυτές τις συνταγές σάς έχω σήμερα. Σοκολατάκι τόσο μαλακό, τόσο γευστικό, που το δαγκώνεις και αισθάνεσαι την σοκολάτα να γεμίζει το στόμα σου και σου φέρνει μια αγαλίαση στη ψυχή ... αχ Τα υλικά της δεν είναι πολλά και η εκτέλεση όχι δύσκολη. Το μόνο ζόρι είναι ότι όταν το πλάθεις να αντισταθείς και να μην γλύψεις τα δάχτυλά σου. Βέβαια δεν είναι σωστό να πάει σοκολάτα χαμένη, οπότε σας δίνω το ελεύθερο. Με τα υλικά που σας δίνω έβγαλα γύρω στα 35 κομμάτια ... τώρα όμως σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να διπλασσιάσω τη δόση, γιατι τρώγονται μετά μανίας.

Προσοχή ... είναι εθιστικά !!!

 

 

Υλικά :

 
  • 227 γρ. κουβερτούρα 
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 
  • 1/4 κ.γ. εσανς βανίλιας 
  • 1/4 κ.γ κανέλα 
  • 1/8 κ.γ πιπέρι καγιέν 
  • 1 κ.σ. καφέ φίλτρου (δυνατό, ετοιμο φτιαγμένο) 
  • κακάο για την επικάλυψη
 

Εκτέλεση : 

 
  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπωλ. Οσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο πιο εύκολα θα λιώσει.
  2. Σε ενα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες στα τοιχώματα του σκεύους. 
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει η σοκολάτα. 
  4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο αυτά υλικά. 
  5. Προσθέτουμε τον καφέ, την βανίλια, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα. 
  6. Αφήνουμε το μίγμα μας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα, ώστε να σφίξει και να μπορεί να πλάθετε. Αν χρειαστεί τοποθετούμε το μίγμα για 5-10 λεπτά στο ψυγείο. 
  7. Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους μικρού καρυδιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ακόμα ώρα ώστε να σφίξουν τελείως. Αν αρχίζει και λιώνει η σοκολάτα, την βάζουμε ελάχιστα στο ψυγείο και συνεχίζουμε. 
  8. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το κακάο μας και περνάμε τα κρύα σοκολατάκια μας ώστε να καλυφθούν. 
  9. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμα.
 

Tips

- Αντί για κακάο υπάρχουν άπειρες επιλογές για επικάλυψη. Δοκιμάστε άχνη ζάχαρη, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, σοκολάτα λευκή, ή ότι άλλο σκεφτείτε.

 

 

Συνταγή απο εδώ