Παρουσιάσεις
Μακεδονικός Χαλβάς - Μέρος 2ο
Συνεχίζοντας τη μέρα μας και έχοντας συλλέξει σημαντικές πληροφορίες απο την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ, περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το "απο τη θεωρία στην πράξη".
Στο εστιατόριο Clochard, με τους 5 χρυσούς σκούφους, είμασταν καλεσμένοι για δείπνο.
Δοκιμάσαμε και απολαύσαμε ενα μενού επιμελημένο απο τον Σεφ Ν.Κατσάνη, με υλικά όπως το σησαμέλαιο και το ταχίνι. Είναι απίστευτο το πως μπορείς να "ενσωματώσεις" τα υλικά αυτά σε πιάτα που να είναι ενδιαφέροντα και συγχρόνως γευστικά. Το σησαμέλαιο και τον χαλβά τα έχω χρησιμοποιήσει ως υλικά σε συνταγές. Θυμάστε τα μηλοπιτάκια με χαλβά που σας είχα δώσει ? Ομως το ταχίνι δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ως συστατικό σε αλμυρες εκδοχές. Σε αυτό το δείπνο είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τέτοιους συνδυασμούς και νέοι ορίζοντες ανοίξαν στα μαγειρικά μου ταξίδια.
Σας παραθέτω παρακάτω το μενού που απολαύσαμε.
Σουβλάκι με χαλβά & μήλο
Αναπολώντας το όμορφο ταξίδι με τις απίθανες γεύσεις, ενα μου μένει ... να σας δείξω το θεϊκό σνακ που δυστυχώς δεν το βρίσκουμε στην Αθήνα ...
Μπουκιές χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος !!!
Σας φιλώ !